2010-08-21

Daniel & Lisa

 

 

 

Daniel

 

 

Fullständigt namn: Per Daniel Jakobsson

Uppvuxen i: Berga

Syskon: Kristin och Stefan

Jobbar som: Teletekniker

Favoritsport: Fotboll

Gillar bäst med Lisa: Att hon är söt, mysig och lite knäpp.

 

Daniel är uppvuxen i Berga, Linköping till 15 års ålder. Därefter flyttade familjen till Ljungsbro och bosatte sig i en villa. Daniel gick först natur på gymnasiet, men ångrade sitt val och började efter första året på elprogrammet istället.

 

När gymnasiet var avklarat tog Daniel jobb på en elfirma och han jobbade även på Cloetta innan han hittade sitt nuvarande jobb som teletekniker.

 

 

 

 

 

 

Parets gemensamma år

 

 

2005

Paret träffades på nyårsafton till detta år och deras förhållande började med en dejt den 5 januari. Deras första dejt skulle egentligen bestå av ett biobesök, men Lisa hade lovat sin mor att vara barnvakt till lillebror Jacob. Daniel hade inget emot att hjälpa Lisa med det istället, så han tog sig hem till Lisas mor i Tallboda. När Lisa öppnade dörren för honom blev han mött av ett gallskrik från lilla Jacob som då var knappt ett år gammal. Resten av kvällen bestod mest av gråt från Jacobs sida och tröstande från Lisas sida. Daniel fick roa sig själv genom att titta på tv, törstande efter snus som han inte vågade gå och hämta i jackfickan. Hela veckan innan hade Daniel jobbat hårt då stormen Gudrun hade vält många teleledningar, vilket ledde till att Daniel var ovanligt trött. När Lisa äntligen hade lyckats söva Jacob kom Lisas mor och plastfar hem och bjöd på Bullens korv innan Daniel och Lisa for iväg. Trots denna dejt träffades de alltså igen, och igen, och igen.

 

I April flyttade paret ihop till Danmarksgatan i Linköping. Framförallt Lisa fick mycket kritik om att det var för tidigt att flytta ihop, men hon trodde på deras förhållande och kunde inte tänka sig att inte bo tillsammans med Daniel.

 

2006

Detta år tog paret det lugnt och skönt.

 

2007

Så var det dags för parets första utomlandssemester. De bokade tidigt en resa till Mallorca och sparade ihop sina slantar så de kunde åka iväg och njuta tillsammans. Resan var underbar (bortsett från den ganska misslyckade flygningen som var sex timmar försenad) och de stannade i två veckor.

 

 

 

Lisa

 

 

Fullständigt namn: Lisa Maria Petersson Bunne

Uppvuxen i: Askeby/Tallboda

Syskon: Stina, Jacob, William

Jobbar som:  Receptionist

Favoritförfattare: Kajsa Ingemarsson

Gillar bäst med Daniel: Hans omtänksamhet och att han är så romantisk.

 

Lisa är uppvuxen i Askeby till 3 års ålder, därefter byggde familjen en ny villa i Tallboda. Lisa gick mediateknik på gymnasiet på en ny friskola i Linköping.

 

När gymnasiet var slut var det tufft att få tag på jobb, så det blev lite olika ströjobb. Hon har testat på telemarketing, marknadsundersökningar och kundtjänst. Idag jobbar hon som vikarie över sommaren på Botrygg där hon sitter i receptionen. Hon har även en timanställning på ett babysim i Linköping som siminstruktör.

 

 

 

 

 

 

2008

Året då paret köpte sig en bostadsrätt. Under väldigt lång tid hade de varit och tittat på olika lägenheter, radhus, villor, ja allt som tänkas kan. Så en dag i april tog sig paret till en visning av ett radhus i Ljungsbro, de blev förtjusta i radhuset men tänkte att utgångspriset låg lite högt och trodde att det skulle höjas ytterligare under budgivningen. Men då Daniel kontaktade mäklaren efter visningen visade det sig att ingen hade bjudit på lägenheten, så Daniel sänkte priset med 20.000 kronor och så var det klart.

 

26 april åkte de till banken och skrev på pappren, nu var radhuset deras. Resten av året fortlöpte med renoveringar och mängder av trädgårdsarbete.

 

2009

I februari bar det av till Egypten på en två veckors semester. Det femstjärniga hotellet levde upp till alla förväntningar och mer därtill. När paret kom hem från semestern åkte de raka vägen till kattuppfödaren för att hämta hem sin lilla kattunge Alice. Som de hade längtat!

27 augusti tog Lisa modet till sig att fria till Daniel.

Det var hemma i soffan en helt vanlig vardag, Daniel blev väldigt överraskad men svarade ändå ja.

 

2010

 Under våren köpte paret hem en kattkompis till Alice. En liten exotic vid namn Vera. Den mesta av tiden som hittills har gått av året har fritiden bestått av mycket planering utav bröllopet.

 

Fortsättning följer...